vineri, 28 noiembrie 2008

Google face concedieri?

Se tot vorbeste pe forumurile de specialitate ca in ultimul timp au scazut mult incasarile din reclamele Google... la unii cu 30%, la altii mai mult. Consecinta? Au scazut si incasarile Google si ca urmare se zvoneste ca Google ar fi disponibilizat 10.000 de oameni...

vineri, 14 noiembrie 2008

Ghid SEO de la Google

De vreo doua zile Google a publicat pe unul dintre bloguri un ghid SEO in format PDF. Aruncati o privire daca sunteti interesati in domeniu. Sunt informatii de la sursa si sunt valoroase ;)

Aici e articolul impreuna cu documentul.

marți, 11 noiembrie 2008

Google Reader stie translate

Incep sa iubesc Google Reader, dar tare de tot! De ce? Pentru ca Google Reader stie sa traduca automat articolele in "limba ta". De exemplu de acum pot sa citesc si eu fara probleme site-ul nemtesc Auto Motor und Sport, direct in readerul meu, tradus in engleza. In imaginle de mai jos vedeti ilustrat exact cum se bifeaza optiunea pentru translate.

Insemnarea in limba germana:

Insemnarea in limba engleza:

Piata muncii in 2009

Incotro ne indreptam? Un posibil raspuns mai jos:






type="application/x-shockwave-flash"
width="450"
height="382"
bgcolor="#F4F4F4"
src="http://www.funnieststuff.net/FunniestStuffPlayer.swf"
FlashVars="videoFile=http%3A%2F%2Fvideos.funnieststuff.net%2Fcontent%2F2008%2F03%2F26%2F1%2Fjobmarket2009.flv&videoTitle=The%20job%20market%20in%202009.&autoPlay=false&fullScreenScriptURL=http://www.funnieststuff.net/scripts/funniestStuffPlayerFullScreen.js">

duminică, 9 noiembrie 2008

Cum traduce Google?

Traducere din Germana in Romana:

stadtrunfahrt -> CITY TOUR

Ce nu e clar? :)


sâmbătă, 8 noiembrie 2008

Razele Roentgen implinesc 113 ani

Wilhelm Roentgen le-a descoperit in 8 noiembrie 1895. Datorita acestei descoperiri, Roentgen a primit primul sau premiu Nobel pentru Fizica.

Proiectul Mobile Millennium va detecta aglomeratiile auto

Proiectul Mobile Millennium promite ca in curand sa puna la dispozitia utilizatorilor de telefoane mobile date referitoare la aglomeratiile din traficul auto, aglomeratii determinate/detectate pe baza informatiilor colectate de la utilizatorii de telefoane mobile dotate cu GPS.

Picioare de ajutor

Honda a inceput sa produca picioare de ajutor. Acestea au fost proiectate pentru a veni in sprijinul persoanelor in varsta la urcatul scarilor sau pentru a-si ajuta angajatii care fac munci grele in fabricile sale.



miercuri, 5 noiembrie 2008

iPhone cu tastatura externa

Ce sunt in stare sa faca obsedatii de iPhone:

Google nu bate palma cu Yahoo!

Cu ceva timp in urma, Yahoo! a inceput tratativele pentru o intelegere cu Google in urma careia Yahoo! sa publice pe site-urile sale si pe ale advertiserilor afiliati anunturi Google. Azi insa a fost anuntat faptul ca intelegerea a picat.

Aici vedeti o prezentare despre ce intelgere era vorba

Vertu lanseaza telefonul Ferarri Ascent Ti


Vertu, marca premium proprietate a Nokia, lanseaza un telefon, editie speciala Ferrari Ascent Ti. Cu acest telefon ei targeteaza clientii bolizilor rosii, deci nu ne intereseaza prea tare caracteristicile tehnice ale telefonului sau pretul... :D

marți, 4 noiembrie 2008

iChange made in Romania ajunge pe site-ul Apple


Convertorul valutar optimizat pentru telefoanele iPhone, iChange, dezvoltata de un roman (Vlad Nemes), pentru piata din Romania, a ajuns pe site-ul Apple . Daca aveti un iPod Touch sau un iPhone merita sa aruncati o privire pe iChange.ro. S-ar putea sa va obisnuiti foarte usor cu convertorul valutar si sa va fie de folos. ;)

Google Analytics are o noua interfata


Google Analytics propune o noua interfata (vezi imaginea). Ce aduce nou aceasta? Campul rosu sau verde care indica daca numarul de vizitatori pe o anumita perioada e in crestere sau in scadere. Astfel poti sa iti dai seama dintr-o privire cum stai...

DELL implineste 24 de ani


In urma cu exact 24 de ani Michael Dell a pus bazele companiei PC's Limited, care la inceput a avut un capital de doar 1000 de dolari. Acesta s-a lasat de scoala in 84 ca sa poata sa se concentreze full time doar pe afacerea sa, si un an mai tarziu compania valora 73 de milioane de dolari. Mai apoi in 1999 compania a ajuns cel mai mare "provider" de calculatoare personale in Statele Unite.

(stire preluata din widgetul atasat)

Inca una cu clonarea

Japonezii au reusit sa cloneze soareci inghetati de 16 ani. E o premiera deoarece pana acum se credea ca ADN-ul, atat de important in procesul de clonare, este distrus in urma inghetului. Pe cand mamutii? :D